Volite ih jer su smiješni!

Godinama sam slušao žene za ženom kako govore nakon što su se očito zaljubile: “Tako je smiješan! Baš mi se to sviđa kod njega.”

Često će, nakon što je netko izgubio člana obitelji, reći “Uvijek ću pamtiti njezin osmijeh, način na koji se smijala, male viceve koje bi ispričala da razvedri raspoloženje.”

Može li biti da volimo ljude koji imaju izvrstan smisao za humor? Uvijek sam tako mislio. A sada imamo znanstveni dokaz za ono što su mnogi od nas dugo sumnjali. Humor je jedna od stvari u kojima najviše uživamo u životu i, često, ljudi koje volimo su ti koji nam mame osmijeh.

Srećom za nas koji vjerojatno i nismo toliko smiješni, humor je najčešće u očima promatrača. Dečki na poslu se možda neće smijati tvojim mudrima, ali ako se ONA smije, to je sve što je važno.

Dugo vremena nitko u znanstvenom svijetu nije znao puno o humoru. No, tijekom posljednjih 20 godina sve se više istraživanja provodi. Znamo koji se dijelovi našeg mozga bave humorom. Također znamo kada beba počinje razvijati smisao za humor.

Zato ne oklijevajte. Neka se pokaže vaša smiješna kost!

* Kada mislite da je nešto smiješno, nemojte se bojati to ispustiti. Samo prvo razmislite hoće li vašu primjedbu krivo shvatiti oni koji se čuju. Humor je sjajan – noga u usta je manje sjajan.

* Koristite humor kako biste olakšali neugodne situacije. Kada se raspoloženje počne napeti, prikladan smijeh i duhovita sporedna primjedba mogu sve vratiti na pravi put.

* Ako niste po prirodi duhoviti, čitajte crtiće, knjige viceva i obratite pažnju na to kako pisci scenarija postavljaju smiješne situacije na TV-u. MOŽETE naučiti biti duhovitiji nego što jeste. Obratite pažnju na humor i vaš smisao za humor će se razviti.

Iznad svega, budite netko tko CJENI humor. Pokušajte ne natjerati nekoga da se osjeća loše ako ne smatrate da je njegov pokušaj humora toliko smiješan. Sve dok humor nije krajnje lošeg ukusa, dajte svom humoristi osmijeh. I budi onaj koji se ne boji kikotati i kikotati kad netko stvarno pritisne tvoj smiješni gumb. Dobar smijeh može biti najbolji lijek koji ste imali cijeli dan.

Posted on