Svidjet će vam se u Benidormu u Španjolskoj

Vrijeme u Benidormu, kao i na najvećem dijelu Costa Blanca, gotovo je savršeno tijekom cijele godine. To je ono što ovo područje čini jednim od najtraženijih mjesta za odmor na svijetu. Jedan od razloga za sjajno vrijeme u ovoj vrućoj točki Španjolske je i činjenica da je grad okružen planinama koje štite područje od hladnijih vjetrova sa sjevera. Stoga je i zima odlično vrijeme za posjet ovom dijelu svijeta.

Vrijeme u Benidormu je u osnovi tipična mediteranska klima. To u osnovi znači da područje ima duža vruća ljeta i blagu zimu. Također, i proljeće i jesen su topla. Naravno, kao i kod većine mjesta za odmor, ljeto je najpopularnije vrijeme za posjetitelje, gdje ga kombinacija vrućeg vremena i rijetke kiše čine savršenim odmorom na plaži.

Najviše turista koji uživaju u Costa Blanci naći ćete u mjesecima između svibnja i listopada. Međutim, nećete pogriješiti ako posjetite u proljeće s normalno toplim temperaturama i malo kiše. Temperature tijekom ove sezone kreću se od oko 50 do 70 stupnjeva.

Prosječna temperatura za ljeto je između 60 i 80 stupnjeva, s tim da je kolovoz obično najtopliji u ljetnim mjesecima, koji se ponekad penje i preko 100 stupnjeva. Te se temperature navečer malo spuštaju na oko 65 do 80 stupnjeva.

Budući da je vrijeme najbolje ljeti, tada su i najveće gužve. Iz tog razloga ćete htjeti planirati svoje putovanje unaprijed za ljetne mjesece. To uključuje planiranje vašeg leta, rezervaciju hotela i rezervaciju vašeg automobila. Ako ne, vaš izbor bi mogao biti drastično smanjen, kao i činjenica da biste na kraju mogli platiti više.

Ako želite izbjeći gužvu, još uvijek možete posjetiti ovo područje u jesensko ili zimsko doba, no možda biste željeli napomenuti da je jesen ovdje kišna sezona, te je stoga razlog male gužve. Poznato je da se poplave događaju čak i tijekom ove sezone, kao i jake električne oluje u rujnu ili oko njega.

No, iako pada kiša, temperature su tijekom jesenskih mjeseci prilično blage, u prosjeku od 60 do 80 stupnjeva. Noć se malo spusti, na oko 50 do 65.

Jedna stvar po kojoj je Costa Blanca zapravo poznata su blage zime u usporedbi s većim dijelom Europe. Stoga je zima popularna u Benidormu za sjeverne Europljane koji žele pobjeći od hladnoće. To dovodi dosta umirovljenika u regiju. Dakle, naći ćete mnoge koji žive u Benidormu tijekom cijele zime i vraćaju se u svoju domovinu u proljeće.

U osnovi, Benidorm je izvrsno mjesto za posjetu gotovo tijekom cijele godine, osim možda malog vremenskog okvira u jesenskim mjesecima, kada imate najviše kiše i oluja s grmljavinom.

Posted on