Vašem mladom astronomu će se svidjeti dječji teleskop

Ako vaše dijete pokazuje zanimanje za promatranje zvijezda i astronomiju, dječji teleskop može ga pokrenuti s novim hobijem bez velikih ulaganja. Shvatite da dječji teleskop nije igračka, već potpuno funkcionalan početnički teleskop bez svih naprednih značajki.

Ako svom djetetu date dječji teleskop, dat ćete im do znanja da podržavate njihov interes za astronomiju i da to smatrate vrijednim pothvatom. Pravi teleskop, čak i bez svih značajki, može vašem djetetu ili unuku dati prednost u učenju o svemiru i zvjezdanim sustavima.

Ulaganje u dječji teleskop

Iako dječji teleskop možete kupiti za manje od 25 dolara, oni su zapravo više igračka nego funkcionalni astronomski teleskop. Pravi osnovni teleskop za početnike može se kupiti za oko 100 dolara i mladom astronomu može pružiti ulaz u nebo. Ako želite uložiti malo više, dobar starter teleskop s nekim od naprednijih značajki koštat će od 200 do 300 dolara. To će vašem djetetu pružiti kvalitetnu opremu za promatranje zvijezda.

Kako djetetov interes raste, ulaganje u sofisticiraniji model teleskopa moglo bi biti prikladno. Na primjer, mnogi mladi astronomi uživaju u mogućnosti fotografiranja određenih zvjezdanih formacija ili kometa u prolazu.

Savjeti za kupnju pravog dječjeg teleskopa

Mnogi astronomi i edukatori preporučuju teleskop s većom žarišnom duljinom i odvojenim promatračem. To djetetu omogućuje puno lakše pronalaženje objekata i smanjuje frustraciju koja može rezultirati astronomom početnikom.

Postoje mnogi jeftiniji modeli koji nude žarišnu duljinu od samo 30 mm ili 50 mm i pružit će općenitiji pogled na noćno nebo. Međutim, ako želite teleskop koji će pružiti detaljniju sliku planeta, mjeseca i zviježđa, toplo se preporučuje žarišna duljina od 70 mm ili veća.

 

Dječji teleskopi dostupni su od brojnih vrhunskih optičkih tvrtki kao što su Meade, Celestron, Bushnell, Orion i mnoge druge. Čak i Discovery Channel nudi pristupačan dječji teleskop s lećom od 70 mm s jednostavnim postavljanjem i značajkama koje su jednostavne za korištenje.

Meade nudi neke od najboljih teleskopa na današnjem tržištu i služi astronomima amaterima – od početničke do stručne razine. Na primjer, teleskop žarišne duljine 1000 mm s fotografskim mogućnostima može se kupiti za oko 150 dolara. Ovo je izvrstan izbor za novog astronoma jer pruža vrlo dobar pogled na nebo i prikazuje detalje planeta i mjeseca koji se općenito ne mogu pronaći s teleskopom u ovom cjenovnom rangu. Dodatni bonus je da se na ovaj teleskop može pričvrstiti kamera od 35 mm koja omogućuje vašem djetetu da sačuva one posebne poglede na noćno nebo na filmu.

Kako koristiti dječji teleskop

Čitanje uputa za novi teleskop vašeg djeteta ne može biti dovoljno napeto. Čak i osnovni dječji teleskopi mogu biti zbunjujući za korištenje prvih nekoliko puta. Roditelju je preporučljivo pročitati upute za uporabu i pomoći djetetu astronomu da nauči osnove operativnih značajki teleskopa.

Sjajan način da povećate djetetov interes za astronomiju je zajedničko gledanje noćnog neba. Nema boljeg načina da se povežete sa svojim djetetom od uživanja u istim hobijima i aktivnog zajedničkog bavljenja njima.

Dječji teleskop može otvoriti potpuno novi uzbudljiv svijet vašem djetetu. To može proširiti njihovo razumijevanje svemira i omogućiti im da budu dio kozmosa izvan samo ove planete. Zašto ne uložite u svoje dijete tako što ćete mu nabaviti dječji teleskop za zabavu, obrazovanje i istinsko iskustvo povezivanja.

Posted on