Osvrti na događanja

U Kaznionici Lepoglava održana preventivna aktivnost policije i partnera

By 24. 06. 2019. No Comments

Dana 13. lipnja 2019. godine temeljem zajedničke suradnje Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa i Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova te Kaznionice Lepoglava održana je preventivna aktivnost policije i partnera pod nazivom „Prevencija zlouporabe sredstava ovisnosti i s tim povezanih devijantnih ponašanja“.

Budući da je riječ o programu tercijarne  prevencije, za ciljanu skupinu odabrani su zatvorenici na izdržavanju kazne zatvora.
Kroz interakciju sa ciljanom skupinom posebno su obrađene teme etiološkog aspekta kriminaliteta droga i s tim povezanog višestrukog nasilnog ponašanja.

U sklopu ovog interaktivnog programa sudjelovali su Matija Gorjanec iz „Udruge Stijena“ s edukativnom izvedbom „Kako reći ne“ te Marin Ivanović Stoka s edukativnom auto-biografskom predstavom „Stara škola kreka- iz tame u svjetlo“ u režiji redatelja Marija Kovača. Po izvedbi ovih međusobno povezanih interaktivnih preventivnih programa, sa zatvorenicima  održan je motivacijsko-komunikacijski trening iz područja tercijarne prevencije sa ciljem poticanja primjene pozitivnih odabira i stilova života.