Osvrti na događanja

I Slavonski Brod nasilju nad ženama rekao ne!

By 20. 07. 2019. srpanj 24th, 2019 No Comments

Video: SBTV

Danas, u 18 sati, na Korzu, u Slavonskom Brodu, u organizaciji Policijske uprave brodsko-posavske, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog Broda i Udruge Brod- grupa za ženska prava predstavljen je preventivni projekt „Lily“ Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i partnera, usmjerenog na sprječavanje svih oblika nasilja nad ženama.  Na predstavljanju projekta u programu koji je svakom pojedinom točkom jasno, nedvojbeno i izričito poručio kako je krajnje vrijeme da se prekine šutnja, da se potaknu žrtve i svjedoci da prijave nasilje, sudjelovali su Brođani raznih profesija s točkom „PROGOVORI“, policijski službenici Interventne jedinice policije Slavonski Brod s tematskom pokaznom vježbom „REAGIRAJ“ te zajedničkom vježbom tehnika samoobrane s članicama Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog Broda i Udruge za ženska prava – Brod.

Tvrtka „Borovo“ dizajnirala je novu startas tenisicu „#RESPECTUS Lily“ želeći se snažno društveno angažirati u preventivni projekt „Lily“ . Tematskim tenisicama „Borovo“ želi poručiti kako i obične, svakodnevne stvari poput tenisica, mogu svojom simbolikom potaknuti na promišljanje o daleko ozbiljnijim problemima, kako vizualnim identitetom tako i brendiranjem tj. asocijacijom na temeljne odrednice cjelokupne kampanje usmjerene protiv nasilja.

U glazbenom dijelu programa svoj glas protiv nasilja dala je i brodska glazbenica Bernarda Bobovečki koja je otpjevanom pjesmom „I will survive“ poslala snažnu opomenu za budućnost da nasilje nije dobro došlo u niti jednu sferu našeg društva.

Naziv projekta simbolično asocira na pokojnu sutkinju Ljiljanu Hvalec, usmrćenu 22. rujna 1999. godine u krvavom pohodu muškarca koji je tijekom brakorazvodne parnice s pištoljem ušetao u sudnicu na Općinskom sudu u Zagrebu i ubio sutkinju Ljiljanu- Lily, odvjetnicu Hajru Prohić i svoju suprugu Gordanu Oraškić te teško ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Hrvatski Sabor proglasio je 2004. godine, 22. rujna Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na smrtno stradale žrtve.

Izvor: https://brodsko-posavska-policija.gov.hr/vijesti/i-slavonski-brod-nasilju-nad-zenama-rekao-ne/16901


 

Pogledajte i ostale vezane vijesti iz Slavonskog broda i kampanje Lily:

SLAVONSKI BROD NASILJU NAD ŽENAMA REKAO NE!

PREDSTAVLJANJE NACIONALNOG PROGRAMA LILY: PREVENCIJA NASILJA NAD ŽENAMA

NAJAVA: PREVENTIVNI PROGRAM “LILY”

UKLJUČITE SE U AKCIJU LILY PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

AKCIJA “LILY” // PODIZANJE SVIJESTI O VAŽNOSTI BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

AKCIJOM LILY PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

PREVENTIVNI PROGRAM POLICIJE I UDRUGA PROTIV NASILJA PREMA ŽENAMA

NEKA DANAS BUDE DAN KADA STE POSLJEDNJI PUTA DOBILE ŠAMAR ILI VAS JE NETKO NAZVAO “KRAVOM”, AKCIJA LILY NA KORZU ODASLALA JE PORUKU

I SLAVONSKI BROD NASILJU NAD ŽENAMA REKAO NE!

I SLAVONSKI BROD NASILJU NAD ŽENAMA REKAO NE!